مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

كنترل خشم در كودكان براي بسياري از والدين كار آساني نيست و نياز به زمان و صرف انرژي دارد. خشم هيجاني طبيعي است كه همه ما ازكودكي آن را تجربه مي‌كنيم. اما هرچقدر سن بيشتر مي‌شود توانايي بيشتري هم براي كنترل آن پيدا مي‌كنيم. كودكان معمولاً كنترل كمتري روي رفتار خود دارند و همين موضوع مي‌تواند مشكلات بسياري را براي آن‌ها و همين‌طور والدينشان به همراه داشته باشد.

پس اين والدين هستند كه بايد راهكارهايي براي كنترل خشم در كودكان پيدا كنند. خبر خوب اين است كه راهكارهاي ساده‌اي براي اين موضوع وجود دارد. بااين‌حال اگر احساس مي‌كنيد فرزندتان به‌راحتي عصباني مي‌شود و يا اين راهكارها خيلي هم نمي‌توانند شدت خشم او را كاهش بدهند، بهتر است راجع به اين موضوع مشاوره تلفني كودك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كنترل خشم در كودكان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت شهري با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: كنترل خشم در كودكان ابتدايي و پيش دبستاني

كنترل خشم در كودكان

كنترل خشم در كودكان از بزرگ ترين دغدغه والدين است. خشم كودك از ناراحت كننده ترين صحنه هاي دنيا براي والدين است. براي اينكه بتوانيد آموزش مناسبي در اين زمينه داشته باشيد، بايد روش هاي كنترل خشم را آموزش ببينيد. كودكان در سن هاي مختلفي از خود اين خشم را بروز مي‌دهند و با بهانه گيري هاي مختلف اين رفتار را بروز مي‌دهند.

براي كنترل خشم در كودكان بايد محرك هاي كج خلقي شناسايي شود و نحوه جلوگيري از جيغ آنها را بگيريد. در اين مقاله راهكارهاي كنترل خشم در كودكان را توضيح داده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

راهكارهايي براي كنترل خشم در كودكان

اگر راهكارهاي زير براي كنترل خشم در كودكان مفيد نبود حتما از خدمات مشاوره كودك استفاده كنيد. همچنين توجه داشته باشيد كه براي موثر بودن اين روش‌ها بايد نسبت به علت رفتارهاي فرزندتان هم آگاهي داشته باشيد. 

📌 رفتار خودتان را كنترل كنيد

اولين راهكار كنترل خشم در كودكان، كنترل رفتار خود است. اولين و مهم‌ترين الگوي هر كودك پدر و مادر او هستند. فرزند شما با دقت همه رفتارهاي‌تان را زير نظر دارد. به همين خاطر بسياري از مواقع آنچه در كودك مشاهده مي‌كنيد آينه‌اي از رفتار خودتان است. در نتيجه پيش از اينكه هر قضاوتي راجع به فرزندتان داشته باشيد ابتدا به رفتارهاي خودتان دقت كنيد. آيا شما از آن دسته افرادي هستيد كه زود عصباني مي‌شوند و اين عصبانيت را نشان مي‌دهند؟ اگر پاسخ‌تان به اين سوال مثبت است سعي كنيد با كمك‌ از يك مشاور يا هر راهكار ديگري كه مي‌شناسيد اين عادت را در خودتان تغيير بدهيد.

📌 تفاوت احساس و رفتار را به كودك آموزش بدهيد

كنترل خشم در كودكان كودكان توانايي ذهني و تجربيات محدودي دارند. بسياري از مواقع آن‌ ها حتي نام احساسي كه تجربه مي‌كنند را نمي‌دانند. يا ممكن است ندانند كه مي‌توانند هيجانات خود را كنترل كنند. به همين خاطر يكي از اولين راهكارهايي كه براي كنترل خشم كودكان مي‌توانيد از آن استفاده كنيد اين است كه احساسات مختلف را به آنها آموزش بدهيد.

به‌علاوه به فرزندتان ياد بدهيد كه او قدرت كنترل رفتارش را دارد. در حقيقت فرزند شما بايد به اين نتيجه برسد كه عصباني شدن موضوعي طبيعي است و هيچ اشكالي ندارد. اما او اجازه ندارد به هنگام عصبانيت به ديگران پرخاش كند.

📌 استفاده از مهارت‌هاي جايگزين

كنترل خشم در كودكان بايد با كمك مهارت هاي جايگزين باشد. وقتي مي‌خواهيد به كودك آموزش دهيد كه احساس عصبانيت دليل خوبي براي پرخاشگري نيست بايد بتوانيد رفتارهاي جايگزين را نيز به او آموزش بدهيد. در حقيقت وقتي به فرزندتان مي‌گوييد كه كتك زدن ديگران يا شكستن وسايل هنگام عصبانيت صحيح نيست اين سؤال پيش مي‌آيد كه كار صحيح چيست؟

براي جواب دادن به اين سؤال شما مي‌بايست راهكارهاي جايگزين را به كودك آموزش بدهيد. براي مثال به فرزندتان ياد بدهيد وقتي عصباني مي‌شود براي چند دقيقه محيط را ترك كند؛ يا چند نفس عميق بكشد. اين رفتارها به كودك كمك مي‌كند تا هيجان‌هايش را كمتر كرده و فرصت فكركردن پيدا كند.

📌 براي كنترل خشم در كودكان رفتارهاي مثبت را تشويق كنيد

يكي از روش‌هايي كه به‌خصوص در سنين پايين‌تر مي‌تواند بسيار كمك‌كننده در زمينه كنترل خشم در كودكان باشد تشويق رفتارهاي مثبت است. هر بار كه كودك موفق مي‌شود عصبانيت خود را كنترل كند مي‌بايست اين موضوع را تشويق كنيد. در مقابل از كنار رفتارهاي اشتباه كودك با بي‌توجهي بگذريد. اين موضوع به‌تدريج باعث مي‌شود كودك متوجه شود كه اگر مي‌خواهد حمايت و توجه شما را داشته باشد مي‌بايست عصبانيت خود را كنترل كند.

📌 قوانين مشخصي داشته باشيد

براي كنترل خشم در كودكان؛ قوانين مشخص داشته باشيد. اينكه شما در محيط خانه و خانواده‌تان قوانين مشخصي براي رفتارهاي پرخاشگرانه داشته باشيد بسيار موثر است. براي مثال اينكه هيچ‌كس اجازه ندارد به ساير اعضاي خانواده بي‌ احترامي كند يكي از اين قوانين است.

سعي كنيد براي بي‌توجهي به اين قوانين نيز جريمه‌هاي مشخصي در نظر بگيريد و همه اعضاي خانواده به اين قوانين عمل كنند. اين كار باعث مي‌شود كودك نيز بتواند پيامد رفتارهاي خود را پيش‌بيني كند. و به‌علاوه ساير اعضاي خانه نيز تبديل به الگوي مثبتي براي كودك مي‌شوند.

يكي ديگر از موضوعاتي كه مي‌بايست به آن دقت داشته باشيد اين است كه نسبت به اجراي قوانين حساس باشيد. بسياري از كودكان به‌تدريج متوجه اين موضوع مي‌شوند كه با پرخاشگري و بدرفتاري مي‌توانند شما را خسته كرده و به چيزي كه مي‌خواهند برسند.

اگر شما نيز از آن دسته والديني هستيد كه پس از مدتي براي ساكت كردن فرزندتان كاري كه مي‌خواهد را برايش انجام مي‌دهيد بايد بدانيد كه اين موضوع باعث ادامه پيدا كردن رفتار منفي وي خواهد شد. اگر مي‌خواهيد رفتار اشتباه فرزندتان را اصلاح كنيد بهترين روش اين است كه نسبت به پرخاشگري‌هاي او بي‌توجه باشيد و هرگز از حرف خود پايين نياييد.

📌 محرك هاي كج خلقي را شناسايي كنيد

يكي از كارهاي كنترل خشم در كودكان، شناسايي محرك هاي كج خلقي است. كودكان حساس، بيش فعال يا دمدمي با محيط هاي جديد سازگار نيستند و در اين شرايط عصباني مي‌شوند. شرايط متفاوت براي كودك باعث ايجاد اين موضوع مي‌شود. به همين دليل براي كنترل حتما به موقعيت هاي حساس توجه داشته باشيد.

📌 علائم خشم را به كودك آموزش دهيد

براي كنترل خشم در كودكان بايد او را با علائم خشم آشنا كنيد. اگر فرزند شما نشانه هاي خشم را بداند؛ در هنگام مواجه آنها را كنترل كرده و راه هاي بهتري را براي بيان نياز انتخاب مي‌كند.

📌 راهبردهاي كنترل خشم را جدي بگيريد

براي كنترل خشم در كودكان او را در كلاس ورزش ثبتنام كنيد. و از راهبردهاي كنترل خشم كمك بگيريد. فرزند خود را تشوبق كنيد تا در صورت عصبانيت از كارهاي زير استفاده كند.

🔺 تا شماره 10 معكوس بشماريد.

🔺 از موقعيت فاصله بگيريد.

🔺نفس عميق بكشيد.

🔺 مشت هاي خود را گره زده و باز كنيد.

🔺 با فرد قابل اعتماد صحبت كنيد.

🔺به مكان آرامبخش برويد.

نكات مهم براي كنترل خشم در كودكان

🔹 در موقعيت هايي كه باعث بروز بد خلقي كودك مي‌شود؛ اجتناب كنيد.

🔹 براي كودك برنامه روزانه مشخص كنيد و بر اساس آن عمل كنيد.

🔹زماني كه بيرون مي‌رويد به كودك اجازه دهيد همراه خود اسباب بازي يا خوراكي حمل كند.

🔹 با كودك ارتباط صميمانه برقرار كنيد.

🔹 5 دقيقه قبل از تغيير عملكرد كودك به او هشدار بدهيد.

🔹از تغذيه و استراحت كودك قبل از بيرون رفتن مطمئن شويد.

🔹 به كودك حق انتخاب دهيد تا بر اساس خواست خود وسايل مورد نظر را بردارد.

🔹 برخي شرايط خود را تسليم كنيد تا كودك نبرد مسالمت آميز را آموزش ببيند.

🔹حواس كودك را به چيزهاي مختلف پرت كنيد.

🔹 كارهاي خوب و آرامش كودك را تشويق كنيد.

🔹 روش هاي كنار آمدن با خشم را به كودك آموزش دهيد.

اهميت مشاوره كنترل خشم در كودكان

مشاور و روانشناس راهكار مناسبي براي كنترل خشم در كودكان هستند. پرخاشگري در كودكان موضوعي نيست كه به‌سادگي از كنار آن عبور كنيم. ادامه پيدا كردن اين رفتار مي‌تواند مشكلات بسياري را براي فرزند شما به همراه داشته باشد. براي مثال همان‌طور كه گفتيم بسياري از مواقع كودكان پرخاشگر از جمع دوستان طرد مي‌شوند.

همين موضوع مي‌تواند مشكلات بسياري را براي كودك ايجاد كند. به‌علاوه بسياري از مواقع پرخاشگري مي‌تواند نشانه‌اي از وجود ساير بيماري‌هاي روحي به‌خصوص اضطراب باشد.

در كنار همه اين‌ها به اين موضوع نيز توجه داشته باشيد كه بي‌توجهي به درمان پرخاشگري و عصبانيت در كودكان مي‌تواند تبديل به دليلي براي ادامه پيدا كردن اين مشكلات تا سنين بزرگسالي باشد. به همين خاطر بسيار مهم است كه وقتي نشانه‌هاي عصبانيت و پرخاش را در فرزندتان مي‌بينيد براي رفع اين شرايط اقدام كنيد.

مشاورين كودك باتوجه‌به تخصص و تجربه‌اي كه در زمينه برخورد با كودكان پرخاشگر دارند به‌خوبي مي‌توانند در اين شرايط به شما كمك كنند.

كلام آخر

كنترل خشم در كودكان با روش هاي متفاوتي قابل اجرا است. اما براي اينكه بهترين اقدامات را در اين زمينه انجام دهيد، بايد از روانشناس كمك بگيريد. به دليل اينكه كودكي سن حساسي است و تربيت كودك از جمله موارد مهم براي هر پدر و مادري است. به همين جهت كمك از روانشناس را فراموش نكنيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كنترل خشم در كودكان ابتدايي و پيش دبستاني مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت شهري با شماره 9099070354 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

چطور به فرزندم ياد بدهم كه دوستانش را كتك نزند؟

بهترين روش اين است كه تفاوت بين احساس و رفتار را به فرزندتان آموزش بدهيد. كودك بايد متوجه اين موضوع بشود كه عصبانيت يك احساس طبيعي است؛ اما وقتي عصباني مي‌شود اجازه ندارد هر كاري انجام بدهد و مي‌بايست رفتار خود را كنترل كند.

وقتي فرزندم عصباني است بايد چه واكنشي نشان بدهم؟

بهتر است به كودك ياد بدهيد كه وقتي عصباني مي‌شود رفتارهاي آرامش بخشي مثل كشيدن چند نفس عميق را انجام بدهد. اين كه شما آرامشتان را حفظ كنيد و در مقابل عصبانيت كودك، با پرخاش بيشتري رفتار نكنيد بسيار اهميت دارد.

منبع: كنترل خشم در كودكان ابتدايي و پيش دبستاني

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/11/11  ] [ ۱۵ ] [ newmiind ] [ ]

در ميان تكنيك‌هاي روانشناسي از بازي براي كنترل خشم كودكان استفاده بسياري مي‌شود. بازي‌ها يكي از پركاربردي‌ترين روش‌ها در روانشناسي‌كودك هستند. كودكان بازي‌ها را دوست دارند زيرا باعث سرگرم شدن آن‌ها مي‌شود. به همين خاطر از طريق بازي‌ها مي‌توانيد نكات بسياري را به كودك خود آموزش دهيد. يكي از اين نكات كنترل خشم است. بازي‌ها براي كنترل خشم معمولاً دو هدف دارند: اولين آن‌ها آرام كردن كودكي است كه دچار عصبانيت شده؛ و دوم آموزش كنترل هيجان به كودك است. اگر احساس مي‌كنيد فرزندتان هم دچار خشمي است كه نمي‌توانيد آن را كنترل كنيد بهتر است از يك روانشناس‌كودك براي تعيين بازي‌هاي مناسب كمك بگيريد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

 

منبع :  بازي براي كنترل خشم كودكان

انواع بازي ها براي كنترل خشم كودكان

بازي آدمك‌ها

اولين و مهم‌ترين گام براي اينكه بتوانيد خشم كودك را كنترل كنيد اين است كه او هيجانات مختلف را درك كند. اما بسياري از كودكان احساسات‌شان را نمي‌شناسند؛ يا ممكن است از اينكه گاهي اوقات عصباني مي‌شوند احساس خجالت و گناه داشته باشند. به همين خاطر يك بازي ساده اين است كه روي چند مقوا هيجان‌هاي مختلف را نقاشي كنيد و با آن‌ها بازي نماييد.

براي مثال مي‌توانيد از فرزندتان بخواهيد هركدام از اين هيجانات را كه در خودش احساس مي‌كند، ماسك مربوط به آن را روي صورتش بگذارد. يا خودتان هم اين كار را انجام دهيد. اين بازي باعث مي‌شود فرزندتان احساسات مختلف را بشناسد و بداند همه آن‌ها طبيعي هستند. پس‌ازاينكه كودك احساس خشم را به‌درستي شناخت سعي كنيد به او كمك كنيد تا دلايل يا جرقه‌سازهاي خشم را پيدا كند و باهم براي آن‌ها راهكاري پيدا كنيد.

بيشتر بخوانيد: علل پرخاشگري كودكان

بازي كيسه‌بوكس براي كنترل خشم كودكان

يك كيسه‌بوكس، دارت يا هر چيز ديگري كه فكر مي‌كنيد مي‌تواند خشم فرزندتان را خالي كند تهيه كنيد. از او بخواهيد هر بار احساس عصبانيت مي‌كند به سراغ اين وسيله برود و خشمش را روي آن خالي كند. حتي مي‌توانيد از وسايلي مانند بازي‌هاي خانه‌سازي استفاده كنيد و به او اجازه بدهيد زماني كه عصباني مي‌شود همه آن را به هم بريزد. اين كار تا حد زيادي به تخليه هيجانات كودك كمك مي‌كند. با اين حال طبق تحقيقات جديد هر چه بازي‌هايي كه در آن‌ها خشونت وجود دارد كمتر باشد، پرخاشگري كودك كمتر خواهد بود.

خميربازي

استفاده از خميرهاي بازي، ماسه، شن يا حتي گل مي‌تواند تا حد زيادي به آرامش كودك كمك كند. تحقيقات روانشناسان نشان مي‌دهد كه اين بازي‌ها باعث تخليه اضطراب و ساير هيجانات منفي كودك مي‌شوند. اما استفاده از اين بازي‌ها علاوه بر كنترل خشم مزيت‌هاي ديگري هم دارد. وقتي كودك بتواند با اين بازي‌ها شكل‌هاي مختلفي توليد كند به‌تدريج قدرت خلاقيت او نيز افزايش پيدا مي‌كند.

بازي و اجراي نمايش براي كنترل خشم كودكان

نمايش‌ها يكي از بهترين بازي‌هايي هستند كه مي‌توانيد با كودكتان انجام دهيد. از طريق نمايش بچه‌ها در جايگاه‌هاي مختلف قرار مي‌گيرند و به‌خوبي مي‌توانند احساسات هر نقش را درك كنند. به همين خاطر اگر به دنبال بازي براي كنترل خشم كودك هستيد حتماً از نمايش استفاده كنيد. مي‌توانيد كودك را در جايگاه فرد پرخاشگر قرار دهيد و سپس مراحل كنترل خشم را به او آموزش دهيد. به‌علاوه مي‌توانيد او را در جايگاه كسي كه با او بدرفتاري شده قرار بدهيد تا بتواند احساسات ديگران را هم درك كند.

قصه‌خواني

سعي كنيد داستان‌هايي با موضوع خشم براي كودك تعريف كنيد و سپس راجع به داستان با يكديگر صحبت كنيد. براي مثال از كودك بپرسيد اگر به‌جاي شخصيت اول داستان بود چه احساسي داشت يا چه كاري انجام مي‌داد؟ كودكان با اين روش ياد مي‌گيرند كه راه‌هايي به‌جز پرخاش را هم دنبال كنند. به‌علاوه شما هم مي‌توانيد متوجه استدلال‌ها و افكار فرزندتان بشويد.

پرورش احساس متضاد

يكي از راهكارها براي كنترل خشم كودك اين است كه احساسات متضاد با خشم را در او پررنگ كنيد. براي مثال گاهي در طبيعت باهم بازي كنيد يا مراقبت از طبيعت را به او آموزش بدهيد. استفاده از تنفس شكمي، نقاشي، موسيقي يا هر چيز ديگري كه فرزندتان به آن علاقه دارد هم مي‌تواند در اين راه بسيار كمك‌كننده باشد.

بازي باد كردن بادكنك براي كنترل خشم كودكان

چند بادكنك تهيه كنيد و از كودك بخواهيد وقت‌هايي كه عصباني مي‌شود آن‌ها را باد كند. اين بازي را مي‌توانيد با استفاده از حباب‌ها هم انجام بدهيد. درواقع در اين روش به اين خاطر كه كودك به‌صورت غيرمستقيم تنفس عميق را تجربه مي‌كند تا حد زيادي آرامش پيدا مي‌كند.

بازي‌هاي گروهي

بچه‌ها مي‌توانند بهترين معلم‌ براي يكديگر باشند. به همين خاطر اگر شدت خشم در فرزند شما به حدي نيست كه به ديگران آسيب جدي بزند، او را در جمع‌هاي دوستي قرار دهيد. ارتباط برقرار كردن با ديگران تا حد زيادي مي‌تواند به كودك نشان دهد كه چه بخش‌هايي از رفتارش ازنظر ديگران صحيح نيست و بايد آن‌ها را تغيير دهد. با همه اين‌ها بهتر است حضور فرزندتان در جمع همسالان را مديريت كنيد. گاهي اوقات طرد شدن از جانب ديگران به دليل پرخاشگري مي‌تواند ضربه‌هاي بسياري را به اين كودكان وارد كند.

بازي براي كنترل خشم كودك به كمك مشاور

پرخاشگري يكي از رفتارهاي مخرب در كودكان است. اين رفتار علاوه بر اينكه باعث طرد شدن آن‌ها از سوي جمع‌هاي مختلف مي‌شود براي سلامتي خودشان نيز ضرر دارد. مشكلات جسمي بسياري به‌خصوص آلرژي‌ها در كودكان معمولاً به دليل استرس و فشار رواني بيش‌ازحد ايجاد مي‌شوند. به همين خاطر بهتر است براي درمان پرخاش در كودك فكري بكنيد.

اگر احساس مي‌كنيد شدت عصبانيت يا رفتارهاي فرزندتان به‌اندازه‌اي نيست كه بتوانيد آن را كنترل كنيد بهتر است پيش از جدي شدن پيامدها از يك مشاور كمك بگيريد. مشاورين با استفاده از بازي‌ها و تكنيك‌هاي مختلف به‌خوبي به فرزند شما كمك مي‌كنند تا احساسات خود را كنترل كنيد. براي آشنايي با ساير انواع اختلالات رفتاري كودكان كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از تاريكي در كودكان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي ني ني مايند از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

بازي‌ها چه تأثيري روي پرخاشگري كودك دارند؟

بازي‌ها براي كنترل خشم معمولاً دو هدف دارند: اولين آن‌ها آرام كردن كودكي است كه دچار عصبانيت شده و دوم آموزش كنترل هيجان به كودك است.

بهترين بازي براي كنترل خشم كودك چيست؟

با توجه به سن كودك، ميزان پرخاشگري و علائق او به اين بازي‌ها مي‌توانند متفاوت باشند. به همين خاطر بهتر است براي انتخاب بهترين بازي از يك مشاور كودك كمك بگيريد.

 

 

 

 

منبع :  بازي براي كنترل خشم كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/7/10  ] [ ۰۶ ] [ newmiind ] [ ]

كنترل خشم يكي از مهارت‌هاي مهم زندگي است كه همه ما به يادگيري آن نياز داريم چرا كه خشم نوعي هيجان بسيار قدرتمند است و اگر به درستي هدايت نشود مي‌تواند پيامدهاي جبران ناپذيري را در پي داشته باشد. بسياري از افراد به محض اينكه عصبانيتشان فروكش مي‌كند از كارهايي كه در زمان فوران خشم انجام داده‌اند يا حرف‌هايي كه در اين شرايط زده‌اند پشيمان مي‌شوند. براي پيشگيري از بروز اين مشكلات لازم است كه با مراجعه به يك روانشناس، شركت در كارگاه‌هاي آموزشي و مطالعه كتاب‌هاي خودياري اين مهارت را بياموزيد. ما در ادامه به ارائه راهكارهايي در زمينه كنترل خشم پرداخته‌ايم براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

 

 

منبع :  كنترل خشم

 

 

 

اهميت يادگيري كنترل خشم

خشم يكي از هيجانات بشر است كه به طور عادي همه انسان‌ها آن را تجربه مي‌كنند. در نتيجه هرگز نبايد خود را به خاطر تجربه خشم يا همان عصبانيت سرزنش كنيد. آن چيز كه اهميت دارد اين است كه از قدرتمندي اين هيجان آگاه باشيد و به نحوي احساساتتان را مديريت نماييد تا تبديل به رفتارهاي پرخاشگرانه نشوند و در نتيجه به روابط بين فردي شما آسيب نرسانند.

افراد زماني كه خشمگين مي‌شوند از نظر جسماني قدرت بيشتري پيدا مي‌كنند و همچنين افكار منفي زيادي به ذهن آن‌ها هجوم مي‌آورد. در اين شرايط اگر با مهارت كنترل خشم آشنايي نداشته باشيد ممكن است دست به اقداماتي بزنيد كه در آينده نتيجه جز پشيماني براي شما در پي نداشته باشد. مهارت كنترل خشم از جمله مهارت هاي مهم در زندگي افراد است كه مي‌تواند نقش موثري در جنبه‌هاي مختلف زندگي داشته باشد. از همين رو ما در ادامه به راهكارهاي مختلفي در زمينه كنترل خشم پرداخته‌ايم. براي شناخت بيشتر درباره مهارت هاي زندگي كليك كنيد.

راهكارهايي براي كنترل خشم

براي آنكه بتوانيد خشم خود را مديريت نماييد راهكارهاي روانشناختي گوناگوني وجود دارد كه ما در ادامه به چند مورد از مهم ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم. اما توجه به اين نكته حائز اهميت است كه اگر شما خشم را به دفعات زياد تجربه مي‌كنيد و اين مسئله منجر به آسيب‌هاي مختلفي در زندگي شما شده است؛ علاوه بر افزايش اطلاعات خود در زمينه كنترل خشم لازم است به يك روانشناس نيز مراجعه كنيد. روانشناس به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد علل خشم مفرط در درون خود را بهتر بشناسيد و به روش موثري با آن‌ها مقابله نماييد.

1- دريابيد چه چيزهايي بيش از همه آتش خشم را در درونتان شعله ور مي‌كنند

سعي كنيد كمي خودتان را زير نظر بگيريد. آخرين دفعاتي كه به شدت عصباني شديد را به ياد بياوريد و ببينيد بيشتر در چه مواقعي و در پاسخ به چه موضوعاتي خشم را تجربه كرديد. در واقع قدم اول براي مديريت هيجانات اين است كه بتوانيد محرك‌هاي آن را شناسايي كنيد. اين كار به شما كمك مي‌كند تا از قبل براي تجربه احساسات ناخوشايند آماده باشيد و يا خود را در موقعيت‌هايي كه باعث عصبانيتتان مي‌شوند قرار ندهيد. براي اطلاع بيشتر درباره احساسات و انواع آن كليك كنيد.

2- علائم پيدايش خشم را بشناسيد

براي اينكه بتوانيد خشم خود را به خوبي مديريت كنيد لازم است كه در لحظه از وجود آن آگاه باشيد و علائم آن را بشناسيد. اگر خشم به نقطه اوج خود برسد ديگر كمتر مي‌توان براي كنترل آن كاري انجام داد. در نظر داشته باشيد كه افراد مختلف ممكن است در هنگام خشم علائم متفاوتي را تجربه كنند. براي مثال تجربه سوزش معده، گره كردن دست‌ها، فشردن دندان‌ها به هم، سردرد، تپش قلب و تند شدن سرعت تنفس از جمله علائم رايجي هستند كه در پي خشمگين شدن بروز مي‌يابند. در نتيجه سعي كنيد علائم خاص خود را شناسايي كرده تا بتوانيد به موقع و قبل از شدت يافتن خشم براي مديريت آن كاري انجام دهيد.

3- حرف زدن در مورد عامل ناراحت كننده را به زمان ديگري موكول كنيد

بهتر است در زماني كه خشمگين شده‌ايد توقف كوچكي در گفت و گو ايجاد كنيد. براي مثال بهتر است بگوييد زماني كه كمي آرام تر شدم در مورد اين موضوع صحبت مي‌كنم. اين توقف به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد از نظر هيجاني ثبات سابق خود را به دست بياوريد و تحت تاثير عواطف خود رفتار نكنيد. توجه داشته باشيد كه مغز انسان در زمان عصبانيت تا حد زيادي از نظر شناختي توانمندي خود را از دست مي‌دهد. در نتيجه ممكن است هرآنچه در زمان عصبانيت مي‌گوييد يا هركاري كه در اين زمان انجام مي‌دهيد بعدها به ضرر خودتان تمام شوند. 

4- براي كنترل خشم از چند نفس عميق كمك بگيريد

تكنيك‌هاي تنفسي يكي از تكنيك‌هاي بسيار رايج و موثر براي كنترل هيجانات هستند. استفاده از تنفس عميق در زمان‌هايي كه مضطرب يا خشمگين هستيد تا حد زيادي به آرام تر شدن شما كمك مي‌كند. در نتيجه زماني كه علائم خشمگين شدن را در خود مشاهده كرديد تلاش كنيد چند دم و بازدم عميق انجام دهيد و در اين زمان تنها به نحوه نفس كشيدن خود تمركز نماييد. اين كار باعث مي‌شود تا بتوانيد از شدت هيجانات منفي خود بكاهيد و با آرامش بيشتري به پيش برويد. براي آشنايي بيشتر درباره احساس خشم كليك كنيد.

5- از ورزش‌هاي هوازي كمك بگيريد

همان طور كه گفته شد خشم هيجان نيرومندي است و انرژي زيادي را در وجود انسان ايجاد مي‌كند. از همين رو زماني كه عصباني هستيم ممكن است تمايل داشته باشيم كسي را كتك بزنيم، چيزي را بشكنيم يا وسيله‌اي را پرت كنيم. همه اين اعمال رفتارهاي پرخاشگرانه‌اي هستند كه به طور ناسالم انرژي دروني انسان را بيرون مي‌ريزند. اما شما مي‌توانيد از اين انرژي در جهت مثبت استفاده نماييد. براي مثال پرداختن به ورزش‌هاي هوازي، كمي پياده روي ، دوييدن و ساير ورزش‌ها به شما كمك مي‌كند تا از شر احساسات ناخوشايند رها شويد.

6- براي كنترل خشم راه حل مدار باشيد

براي اينكه بتوانيد كمي اوضاع را مديريت كنيد به جاي تمركز بر اينكه چقدر در حال حاضر آشفته هستيد بر اين موضوع تمركز نماييد كه چه كارهايي براي بهبود وضع موجود مي‌توانيد انجام دهيد. مسئله مدار بودن به شما كمك مي‌كند كه به طور ريشه مشكلات خود را ارزيابي كرده و آن‌ها را رفع و رجوع نماييد. البته انديشيدن به راه حل‌ها آن هم زماني كه تا حد زيادي عصباني هستيد مي‌تواند تا حد زيادي كار دشواري باشد. از همين رو در اين زمان بهتر است با فردي مطمئن مشورت كرده و يا با يك روانشناس تماس بگيريد.

7- از فنون ذهن آگاهي كمك بگيريد

در فنون ذهن آگاهي هميشه بر اين مسئله تاكيد مي‌شود كه به طور كامل در لحظه حضور داشته باشيد، بر حواس پنجگانه خود تمركز كنيد و از غرق شدن در ذهنتان فاصله بگيريد. فنون ذهني تا حد زيادي مي‌تواند بر كاهش و مديريت هيجانات ناخوشايند نظير خشم، غم و اضطراب به شما كمك كنند. امروزه روش‌هاي متعددي براي به كارگيري فنون ذهن آگاهي طراحي شده‌اند.

براي مثال شما مي‌توانيد سعي كنيد به يك پياده روي برويد و به تمام اجزاي محيط با دقت توجه كنيد. سعي نماييد تمام بوها، صداها و رنگ‌هايي كه در مسير مي‌بينيد را در ذهن خود ثبت نماييد و آن‌ها را به خاطر بسپاريد. اين نحوه از درگير كردن ذهن به شما كمك مي‌كند تا نه تنها از ذهن خود بيرون بياييد بلكه بتوانيد احساسات منفي را نيز از خود دور كنيد. براي آشنايي بيشتر با اين فنون بهتر است به يك روانشناس مراجعه نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا تجربه مفرط خشم مي‌تواند نشان دهنده بيماري روانشناختي خاصي باشد؟

در بسياري از شرايط روانشناختي كژتنظيمي‌هاي هيجاني ممكن است اتفاق بيافتد. براي بررسي اين موضوع لازم است كه به يك روانشناس مراجعه كنيد تا ارزيابي دقيقي از وضعيت سلامت روان شما صورت بگيرد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

منبع :  كنترل خشم

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/2/12  ] [ ۰۷ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 1
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب